Vi är glada att presentera vår nya teamkompis och koordinator – Britt-Marie Eriksson!

BrittMarie Eriksson

”Friskt vatten är viktigt för oss. Vatten betyder liv, tänk bara på människokroppen, den består till 90% av vatten. Jag ser fram emot att få arbeta med att öka engagemanget för vattenfrågor och miljö i våra byar och företag längs Hanöbukten.”

Britt-Marie startade i februari och för med sig en gedigen erfarenhet som senior projektledare inte minst från projekt Arkelstorpsviken. Fokus kommer att vara att befästa och förstärka relationerna med våra kustråd och företagspool. I botten civilekonom, med erfarenhet från många olika projekt i branscher som spänt över områden som glas &porslin, bygg & boende likväl som livsmedel och landsbygdsutveckling. Hon beskriver sig som en utvecklingsorienterad problemlösare, gillar att träffa människor och gillar varierande uppgifter.

”Arbetet med Arkelstorpsviken har lärt mig att vår närmiljö är viktig, vi inspirerar varandra, det lilla kan bli stort ”

Arkelstorpsviken är en av de uppströms sjöar vars vatten når Hanöbukten. Projektet gick ut på att undersöka och skapa åtgärdslista på de problem med bland annat övergödning som fanns i viken. Promenerar man i omgivningarna runt Arkelstorpsviken med Britt-Marie så märks det att projektet skapat delaktighet och engagemang, alla vet vem hon är, man stannar upp, pratar lite. – Jag har fått vänner för livet säger hon.-

”Det vi gör och gjorde uppströms betyder något för Hanöbukten, det känns bra, jag vill fortsätta med det. För mig är det dags att ta ansvar och ge tillbaka till bygden, lämna positiva avtryck. Jag vill stimulera till idéer, det som är bra för naturen är också bra för oss människor”

På frågan om vad hon tror SfH kan åstadkomma på 5 års sikt, säger  hon att det lokala engagemanget kommer vara avgörande. Projekt Arkelstorpsviken visade henne att en bygd kan åstadkomma mycket när alla samverkar. Sen är det är viktigt att se att varje ort/by har sin sak att jobba med. Att det är viktigt att hitta de bitarna i varje by för att engagemanget och idéerna skall strömma till. Att öka de lokala arbetstillfällena är också något som lokala projekt kan medverka till.

Britt-Marie är född i Arkelstorp men drog tidigt ut i världen. Hon har rest och jobbat utomlands bland annat i Indien. I San Fransisco stannade hon ett år. Pendlade i flera år mellan Malmö och Stockholm. Det var naturen som drog henne tillbaka, nu bor hon i Söndraby med både stork och örn runt knutarna. Hennes passion är bokskogen. Speciellt i maj. Under sina år utanför bygden ringde hon hem för att höra med mamma när det var dags att komma hem för att uppleva lövsprickningen. På frågan vad hon om hon fick önska fritt och totalt orealistiskt på var hon vill att Hanöbukten skall vara om 10 år:

-Fred på jorden säger hon och skrattar, nää men ååh, då är det fullt med ål i våra vattendrag. Tumlare och säl simmar ute i Hanöbukten. De finns gott om mat i det rena vattnet, för både djur och människor.

Varmt välkommen Britt-Marie, vi hoppas du ska trivas att jobba med oss andra i SfH!!

Varmt välkommen Britt-Marie, vi hoppas du ska trivas att jobba med oss andra i SfH!!

Här kan du läsa om projekt Arkelstorpsviken:

www.sjoriketskane.se

www.samverkanhanobukten.org

Fortsättningen på projektet blev en vandringsled runt viken

www.sjoriketskane.se/arkelstorpsviken

www.sjoriketskane.se/arkelstorpsviken/temakvallar

Britt-Maries företags-hemsida:

www.pegasusliving.se

Britt-Marie är medförfattare till boken: Market research – Best Practice – 30 Visions for the future