• Uppfiskade så kallade spökgarn som ställer till problem för fisk och djurliv när de driver runt i våra hav.

Fimpa plasten och vinn 10 000 kronor!

Anmäl dig till oktobers tävling om hur vi kan hantera plastproblematiken i Hanöbukten. Skicka in ditt tävlingsbidrag senast den 4 oktober.

Välkommen till en annorlunda workshop den 26 oktober där Du är med och tävlar eller röstar fram förslag till hur vi skall hantera all plast som når Hanöbukten.
Alla tävlingsbidrag presenteras av förslagslämnaren, det blir tid för frågor och sen röstar Du på bästa idé som vinner 10 000 kr för att kunna påbörja att förverkliga idéen. Vi hoppas på matchmaking så att idéerna kan nå resultat.
Det finns två sätt att delta i denna workshop. Antingen lämnar du in ett tävlingsbidrag och deltar som tävlingsdeltagare eller så kommer du som åhörare och är med och röstar fram det bästa förslaget.

När: den 26 oktober kl 9.30-12.30, vi kommer att avsluta med en lunch.
Var: Skeppet, Marint centrum, Varvsgatan 4, Simrishamn.
Anmälan: Den 4 oktober om du vill lämna in tävlingsbidrag och den 15 oktober om du är åhörare. Anmäl dig via denna länk.
Instruktioner: Du som vill lämna in tävlingsbidrag finner alla instruktioner här.

Lycka till och vi ser fram emot era bidrag!

Denna tävling anordnas av World Maritime University och Marint Centrum, Simrishamns kommun, gemensamt. Samarbetspartners och bidragsgivare är Region Skånes Miljövårdsfond, Sparbanken Skåne, Projektet Tänk Om Plast och Kiviks museum.